Vegetarische scrambled eggs met volkorenbrood

Vegetarische scrambled eggs met volkorenbrood

Bereidingstijd: 
50 minuten

Bereiding:

  1. Neem het blok kaas, snij op een snijplankje met een mesje de korsten eraf (1 mm) en snij de kaas in blokjes van 1 cm op 1 cm.
  2. Neem de eieren, tik ze even tegen een scherpe rand van de kom en breek vervolgens het ei open door je duimen in het deukje te plaatsen. Klop ze een minuut los met de klopper (handmatig). Voeg de melk toe en klop weer 1 minuut. Voeg een snuifje zout, een kleine theelepel peper en de blokjes kaas toe.
  3. Neem de bieslooksprietjes, knip ze met een schaar boven het mengsel in stukjes van 0,5 cm. Meng nu alles met de klopper weer goed onder elkaar.
  4. Wrijf een ovenschaal in met een beetje olie.
  5. Giet daarna het mengsel van ei, kaas, enz in de ovenschaal, zet de schaal in de oven en bak alles 30 minuten lang op 180°C.
  6. Dien het ei op met 4 sneetjes volkorenbrood (eventueel geroosterd in een pan/broodrooster).
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
16
- nvt -
eieren
150
ml
halfvolle melk
200
gram
oude kaas
0
snuifje
peper en zout
40
stengel
bieslook
1
eetlepel
olie
8
snede
brood
Materiaal
  • oven
  • kom
  • ovenschaal
  • klopper
  • snijplank
  • mesje
  • schaar
  • keukenpapier
  • (broodrooster of pan)