Opgevulde kinderkopjes

Opgevulde kinderkopjes

Bereidingstijd: 
50 minuten

Bereiding:

hol de sinaasappelen uit met behulp van een schilmesje en een lepel.

houd het vruchtvlees apart in een grote kom

klop de room stijf en voeg de platte kaas toe

voeg het mengsel bij het vruchtvlees en ook de suiker : alles goed mixen.

bij sappige appelsienen kan het nodig zijn het mengsel wat te binden met gelatine.

de uitgeholde sinaasappelen dienen als recipiënt : op de sinaasappelen worden verschillende

kindergezichtjes getekend ; blij ; boos ; moe ; verdrietig ; ...zo krijgen de kinderen de kans een sinaasappel te kiezen die het best bij hun gemoedstoestand past!

de sinaasappelen worden opgevuld met het mengsel en het dekseltje er terug op

er is genoeg om de kinderen nog een keer te laten bijvullen.

en nu maar hopen dat de blije gezichtjes het eerst uitverkocht zijn!

Organisatie
Chiro Elckerlyc Tielt
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
20
- nvt -
sinaasappelen
8
dl
opklopbare room
2
kg
magere platte kaas
1
kg
fijne kristalsuiker
Materiaal
  • schilmesje
  • mixer
  • lepel
  • alcoholstift