Vers sinaasappelsap

Vers sinaasappelsap

Bereidingstijd: 
15 minuten

Bereiding:

  1. Pak de 8 sinaasappels en was ze.
  2. Snij ze op een snijplankje met een aardappelmesje in de breedte doormidden en pers ze uit.
  3. Doe zoveel mogelijk van het vruchtvlees bij het sap. Vezels zijn immers gezond.
  4. Giet het sap in een kan en zet de kan in de ijskast totdat het sap gedronken wordt.
  5. Drink het wel zo vers mogelijk!

Weetje

  • Appelsiensap bevat veel Vitamine C.
  • Als je dit sap afgedekt & donker & koel bewaart, heb je een goed behoud van het Vitamine C-gehalte.
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
16
- nvt -
sinaasappelen
Materiaal
  • snijplank
  • sinaasappelpers
  • groentemesje