Mediterraanse bonenspread

Mediterraanse bonenspread

Bereidingstijd: 
30 minuten

Laat de bonen een nacht weken in water. Kook ze de volgende dag in het weekwater gedurende één à twee uur en voeg zout toe aan het einde van de kooktijd. Giet ze af en laat ze uitlekken. Verwarm op een matig vuur een pan met een el olijfolie. Snij de look tenen in fijne stukken en fruit deze zachtjes. Voeg de bonen toe en roerbak gedurende 8 minuutjes, voeg olie toe indien de bonen beginnen te kleven. Voeg zout, peper en verse kruiden toe. Plet alles met een vork en breng op smaak met een paar druppels citroensap.

Organisatie
Olga Maertens
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
blik
bonen (blik/bokaal)
of 100g gedroogde bonen
2
tenen
look
2
eetlepel
olijfolie
1
eetlepel
citroensap
tijm
Materiaal
100g gedroogde bonen (of 1 blik witte bonen) - 2 tenen look – 2el olijfolie - pezo – 1 el citroensap - tijm of rozemarijn