- Snipper de uien fijn.
- Snij de witte selder in blokjes van 1/2 cm.
- Snij de wortelen in de lengte in 4 of 6 en dan in blokjes van 1 cm.
Bereiding:
1. Verhit 1 dl olijfolie in een grote kookpot en stoof er de fijngesnipperde uien glazig in.
2. Voeg de blokjes witte selder toe, samen met de wortelblokjes en de gepelde tomaten. Breng op smaak met de spaghettikruiden, peper en zout en laat 30 min. op een zacht vuur sudderen.
3. Kook intussen de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4. Verhit de rest van de olijfolie beetje bij beetje in een grote braadpan en bak de hamburgers 3 à 4 min. aan elke kant (naargelang de dikte). Zet ze warm weg en herhaal tot alle hamburgers gebakken zijn.
Afwerking Serveer de hamburgers met de tarwegraantjes en de groentesaus.