Havervlokkenpap

Havervlokkenpap

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bereiding:

Breng vlokken en melk zachtjes aan de kook. Laat gaar worden op een zacht vuur (kooktijd 20 minuten). Roer af en toe. Roer de krenten en honing of rietsuiker door de gare pap. Serveer warm of koud.

Variant: deze pap kan je ook bereiden met rijst-, gerst- of gierstvlokken of met muesli.
De kooktijd verschilt naargelang de gebruikte vlokken en varieert van 10 tot 20 minuten.

Variant: je kunt als de pap gaar is ook nog appels in blokjes snijden en door de gare pap roeren voordat je die serveert.

Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
500
gram
havervlokken
10
eetlepel
krenten
3
liter
melk
of 1/2l melk en 1/2l water of (soja) melk
0
naar smaak
rietsuiker
of honing
Materiaal
  • kookpot