1. Breng de diepgevroren bosvruchtenmengeling met de fijngeraspte gember, de rietsuiker en het aardappelzetmeel aan de kook. Laat op een zacht vuurtje sudderen tot de mengeling stroperig wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
2. Kook de rijst gaar in een grote in een grote hoeveelheid water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
3. Los de vanillepudding op in 1/10 van de hoeveelheid melk.
4. Breng de rest van de melk en de suiker al roerend aan de kook. Haal de kookpot van het vuur en roer er het vanillemengsel onder.
5. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend nog wat doorkoken.
6. Haal van het vuur, laat afkoelen en meng daarna met de gekookte rijst.
Afwerking
Verdeel de pudding in potjes en werk af met de bosvruchtenbereiding.
Varianten
Werk de pudding af met hagelslag of fruitcocktail uit blik in plaats van de bosvruchtenmengeling. Of varieer, zo heb je meteen 3 verschillende soorten pudding. Pas dan wel de hoeveelheid bosvruchtenmengeling aan.