Jagerschotel

Jagerschotel

Bereidingstijd: 
90 minuten

Voorbereiding:

  1. Schil of laat u aardappelen schillen
  2. Schil de wortelen en snijd ze in dunne schijfjes

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water
  2. Stoof de wortelen gaar. ( in een bodempje water) Kruid ze met peper, zout en tijm
  3. Pureer de aardappelen. Voeg boter, melk , peper, zout en muskaatnoot toe
  4. Smelt de bakboter in de braadsleden
  5. Bak het gehakt
  6. Als het vocht van de wortelen nog niet verdampt is kan je dit binden met maïzena
  7. Wanneer het gehakt gaar is zet je het vuur uit.
  8. Leg bovenop het gehakt een laag wortelen
  9. Hierboven een laag gemalen kaas
  10. Sluit af met de puree

Smakelijk!

Organisatie
Chiro Fonske
Aantal personen: 
50
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
20
kg
aardappelen
zacht kokend
13
kg
gehakt
5
kg
wortelen
2
kg
gemalen kaas
0
naar smaak
peper, zout, muskaatnoot, tijm
0
beetje
bakboter
0
beetje
melk
Materiaal
  • 2 braadsleden
  • 2 kookpotten
  • aardappelstamper
  • snijplank
  • aardappelmesje
  • houten lepel