Vinnige visjes met courgettestoemp

Vinnige visjes met courgettestoemp

Bereidingstijd: 
80 minuten

Voorbereiding:

- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snij de tomaten in schijven.
- Verwijder de uiteinden van de courgettes en snij in stukken van 2 cm dik.
- Snij het basilicum fi jn.

Bereiding:

1. Leg de diepgevroren stukken vis in een (of meerdere) grote ovenschotel(s). Bestrooi met de tijm, het basilicum, peper en zout. Bedek met de tomatenschijven en besprenkel met de olijfolie. Schuif ± 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot de vis gaar is.
2. Kook ondertussen de aardappelen en courgetteblokjes gedurende ± 35 min. gaar in water, samen met de marjolein en de bouillonblokjes.
3. Giet af en pureer. Meng er de boter onder en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Afwerking
Geef de courgettestoemp bij de visfilets met tomaat.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
koolvisfilet 'filet pur'
15
- nvt -
tomaten
12
- nvt -
courgettes
3
kg
aardappelen
250
gram
boter
1
dl
olijfolie
5
blokje
groentebouillon
3
plantje
basilicum
2
eetlepel
tijm
2
eetlepel
marjolein
0
naar smaak
nootmuskaat
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal