Jimboendrico

Jimboendrico

Bereidingstijd: 
45 minuten

Voorbereiding:

 we koken het water met het boulionblokje tot boulion

we snijden de kipfilet en de choritzoworst in stukjes

we maken en wassen de groenten proper en snijden deze ook in stukjes 

Bereiding:

 we zetten onze pan of wok op het vuur met een beetje vetstof en bakken de kipfilet en de choritzoworst goed aan.  dat halen we vervolgens er even terug uit om dan vervolgens onzeuien en look glazig te stoven en dan doen we ook onze paprikas erbij. als deze beetgaar zijn voegen we ons vlees er terug bij.

voegen we ook onze boullion en de rijst (zonder zakje) erbij ook de passata en de loulierblaadjes en kruiden we af met onze kruiden naar wens .

laat alles goed aan de kook brengen en vervolgens op een klein vuurtje laten verder garen . vergeet niet af en toe goed om te roeren .

het gerecht is klaar als de rijst al het vocht heeft opgenomen .

als je het nog wat feestelijker wil en de portemonee laat het toe kan je er scampi's aan toe voegen maar wel pas op laatst.

laat het u smaken

Organisatie
Chiro Sint-Maria Turnhout
Aantal personen: 
5
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
blokje
kippenbouillon
5
dl
water
1
stuk
dubbele kipfilet
1
pakje
chorizo
1
stuk
grote ui
2
teentje
knoflook
1
stuk
rode paprika's
1
stuk
groene paprika
500
ml
passata
2
zakje
langkorrel rijst
2
blaadje
laurier
0
beetje
vetstof
0
snuifje
peper cayennepeper zout paprecapoeder
Materiaal
  • kleine kookpan
  • houten spatel
  • 1 grote pan of wok