Zigeunersaus

Zigeunersaus

Bereidingstijd: 
120 minuten

Voorbereiding:

-uien snipperen

-paprika in reepjes snijden

-champignons in plakjes snijden

-spekblokjes afbakken

-peterselie fijnhakken

Bereiding:

Stoof de uien in wat boter,voeg paprika en champignons toe.

Giet de witte wijn erbij en laat verdampen.

Voeg de spekblokjes,bouillon en passata toe.

Laat alles een half uurtje pruttelen.

Voeg de room bij en laat nog een beetje pruttelen.

Werk af met de gehakte peterselie.(voeg eventueel nog wat dragon toe)

Organisatie
Chiro Anzegem
Aantal personen: 
100
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
15
stuk
uien
4
kg
rode en groene paprika
4
kg
champignons
5
liter
passata
1
liter
witte wijn
3
eetlepel
vleesbouillon
2
kg
gerookte spekblokjes
3
bundel
peterselie
1
liter
room
0
- nvt -
dragon
eventueel
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • dunschiller
  • houten lepel
  • schilmesje
  • snijplank