Provençaalse soep

Provençaalse soep

Bereidingstijd: 
45 minuten

Bereiding:

Snipper de ui. Snijd de courgettes in plakjes en de paprika’s in dunne reepjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

Verhit de olijfolie. Fruit de ui en de geperste look. Voeg de paprika’s en een beetje water toe.

Voeg na enkele minuten ook de courgettes en de laurier toe.

Laat alles samen gaar stoven (ongeveer 8’).

Voeg de kruiden en de tomaten toe. Laat nog enkele minuten stoven.

Roer de tomatensaus of –puree door de gestoofde groenten.

Voeg de bouillon toe en zo nodig meer heet water.

Laat de soep nog even goed warm worden. Kruid eventueel bij met peper.

Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
10
- nvt -
courgettes
kleine
5
- nvt -
rode paprika's
5
- nvt -
gele paprika's
15
- nvt -
tomaten
10
- nvt -
uien
10
teentje
knoflook
5
eetlepel
olijfolie
0
naar smaak
groentebouillon
5
eetlepel
provencaalse kruiden
5
- nvt -
laurierbladen
0
naar smaak
peper
1
liter
tomatensaus
eventueel
15
eetlepel
tomatenpuree
eventueel ipv de saus
Materiaal
  • kookpot