kalkoenstoofsel met groenten

kalkoenstoofsel met groenten

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

groenten reinigen,wassen en versnijden

Bereiding:

zet het kalkoenstoofsel op in water met een bouillontablet

laat gaar worden op een zacht vuurtje (40 minuten)

zeven en het vocht bewaren

de verschillende groenten versnijden en gaarkoken

met de boter en de bloem een roux bereiden

bevochtigen met de bouillon tot men een mooie dikke saus bekomt

gare groentjes en stukjes vlees toevoegen en op smaak brengen

afwerken met de room

serveren met rijst

NB hierin kan men allerlei restjes van gare groentjes verwerken

Organisatie
Meisjeschiro Sint-Martinus
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
kalkoenstoofvlees
500
gram
wortelen
300
gram
diepvrieserwtjes
250
gram
champignons
200
gram
verse zilveruitjes of diepvries
50
gram
boter
50
gram
bloem
2
dl
room
Materiaal
  • snijplank
  • braadketel