Chili con carne

Chili con carne

Bereidingstijd: 
30 minuten

Voorbereiding:

Paprika,wortelen en uien fijn versnijden

tomaat in blokjes snijden houd deze nog even apart

Bereiding:

Groenten,zonder de tomaat uitzweten(aanstoven) in wat olie

gehakt toevoegen en los bakken met behulp van een klopper

rijst gaarkoken volgens de voorschriften op de verpakking

stukjes tomaat en de kruiden samen met het bouillonblokje toevoegen indien nodig mag er nog 2 dl water worden toegevoegd

alles gaar laten sudderen afsmaken

serveren met de rijst

ook lekker hierbij zijn stukjes ananas die je toevoegd net voor het serveren

Organisatie
Meisjeschiro Sint-Martinus
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
gehakt
gemengd gehakt
500
- nvt -
kidney bonen
in blik of in glas verkrijgbaar kan ook met witte bonen
2
stuk
rode paprika's
1
stuk
groene paprika
3
stuk
uien
4
stuk
wortelen
4
stuk
tomaten
1
kg
rijst
1
- nvt -
chilipoeder
0
- nvt -
zoete paprika
2
blokje
rundsbouillon
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • blikopener
  • dunschiller
  • groot keukenmes
  • handklopper
  • kookpot
  • messen
  • schilmesje
  • snijplank