Riz à la kei

Riz à la kei

Bereidingstijd: 
60 minuten

Bereiding:

Hoe maak je het?
1. Ui schillen. Prei wassen. Ui en prei heel fijn snijden/hakken (2 mm) .
2. Wortelen wassen, dunschillen. Knolselder wassen. Wortelen en knolselder grof raspen, ofwel fijn snijden.
3. Margarine in de pan verhitten tot vorming van belletjes. Ui, prei, wortelen en knolselder beetgaar stoven.
4. Ondertussen water koken. Zakjes rijst toevoegen, kooktijd nalezen op verpakking.
5. Kippenfilets in kleine stukjes snijden 1 cm x 1 cm. De stukjes even bakken in een andere pan met wat margarine tot ze lichtbruin en gaar zijn (+ 10 minuten). 1/4 - 1/2 glas water toevoegen om de braadjus los te krijgen.
6. Rijst en groenten bij de kip doen. De verkruimelde bouillonblokjes toevoegen en alles goed omroeren. Alles nog even opwarmen.
7. De eieren in een kommetje breken. (De pan van de groenten eventueel uitwassen). Een mooie omelet bakken in de pan met wat margarine. Kruiden met peper en weinig zout.
8. Als het ei gestold is, 1 maal omdraaien, even laten liggen, op bord laten glijden. Omelet in reepjes van 1 cm snijden.
9. Rijst met groenten & kip decoreren met deze omeletreepjes.
10. Smakelijk.

Suggestie
- Eventueel serveren met een zoetzure pikante saus.

Tip
- Prei zuiver maken: draderige wortels eraf snijden, klein stukje bovenaan van de groene bladeren afsnijden.
- Prei voor de helft in de lengte doormidden snijden. Wassen onder de kraan, zand eruit laten spoelen.
- Dan pas versnijden.
- Kookmateriaal dat in aanraking komt met de rauwe kip, eerst afwassen met warm water en detergent alvorens voor andere voedingsmiddelen te gebruiken.

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
- nvt -
uien
4
- nvt -
wortelen
4
stengel
prei
1
stuk
knolselder
4
zakje
bruine rijst
1 zakje = 125g
4
blokje
kippenbouillon
4
- nvt -
eieren
800
gram
kippenfilet
9
eetlepel
boter
0
naar smaak
peper en zout
0
beetje
pikante zoetzure saus
facultatief
1
glas
water
Materiaal
  • spatels
  • snijplank
  • rasp
  • pannen
  • messen
  • lepel
  • kookpot
  • glas
  • dunschiller