loempia met Chimay Grand Classique en spekreepjes

loempia met Chimay Grand Classique en spekreepjes

Bereidingstijd: 
40 minuten

Voorbereiding:

Meng de Chimay kaasblokjes, de sjalotten, de spekreepjes, de bieslook, de dadels en de appel in een kom en kruid met peper tijm en knoflookpoeder goed.

Klop het ei los.

Bereiding:

Verdeel de brickdeegvellen in 4 stukken, leg een eetlepel van het mengsel in het midden van elk 1/4 vel en laat er wat Luikse siroop over druppelen. Strijk de randen in met het eimengsel. Vouw eerst de zijkanten naar binnen, vervolgens de dichtste flap over het mengsel en rol verder op tot een loempia. Druk goed aan. Strijk eventueel het laatste stukje brickdeeg nogmaals in met eigeel voor het verder op te rollen.

Bak de loempia's 4-5 minuten in de friteuse op 200°.

Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Organisatie
Jeugd Rode Kruis Harelbeke
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
150
gram
kaas chimay grand classique
IN BLOKJES GESNEDEN
2
stuk
sjalot
FIJNGEHAKT
4
stengel
bieslook
FIJNGEHAKT
125
gram
gebraden spekreekpjes
4
stuk
ontpitte dadels
FIJNGEHAKT
1
stuk
appel
GESCHILD EN FIJNGESNEDEN
5
stuk
vel brickdeeg
1
stuk
ei
1
theelepel
tijm
1
theelepel
knoflookpoeder
1
snuifje
peper
1
eetlepel
luikse stroop
Materiaal
  • friteuse