Spirelli met spek, spinazie en boursin

Spirelli met spek, spinazie en boursin

Bereidingstijd: 
40 minuten

Voorbereiding:

Je kook 1250 gram spirelli in een kookpot.
Je bakt al het spek in een gewone pan.
Je warmt de spinazie op in de microgolfoven of in een kookpot.

Bereiding:

Als de voorbereidingen zijn gebeurd voeg je alles samen in een kookpot.

Je kan dit ook zonder boursin opdienen. Dan moet je enkel nog wat peper, zout (beperkte hoeveel heid want het spek is al gezouten !) en muskaatnoot toevoegen. Meng alles goed en je kan opdienen !

Om er nog wat extra smaak aan toe te voegen kan je er de boursin onder mengen. Dit maakt het gerecht een beetje pittiger !
Voeg in dit geval eerst de boursin toe. Meng alles al een beetje en laat een 5-tal minuutjes staan.
Daarna voeg je wat peper, zout en muskaatnoot toe, maar alles in beperkte maten. De boursin op zich bevat al kruiden !

Smakelijk !

Organisatie
KSA Grimbergen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1 250
gram
spirelli
400
gram
spinazie (diepvries)
500
gram
gezouten spek
1
potje
boursin
0
- nvt -
kruiden
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • grote kom
  • kookpot
  • pan