Vol au vent met een twist Pesto van broccoli en puree

Vol au vent met een twist Pesto van broccoli en puree

Bereidingstijd: 
90 minuten
  • Kippenfilet opensnijden en plat slaan.
  • Bedekken met spek, spinazie en de voorgekookte boontjes.
  • Oprollen in ingevet en met kippenkruiden besprenkeld zilverpapier
  • Afbakken in oven of langzaam stoven in afgedekte bevochtigde braadslede
  • Champignons en ui zeer fijn in dobbelsteentjes snijden en fruiten in de pan.
  • Mengen met gehakt, afkruiden, eigeel en gemalen beschuit
  • Bakken of koken.
  • Pesto : alle ingrediënten in blender en fijnmalen, afkruiden, dikte regelen met eventueel toevoegen van extra olijfolie.
  • Saus : Roux maken, room of melk en kippenbouillon, afkruiden
  • Puree : aardappelen koken, boter, peper en zout en nootmuskaat, dikte regelen met melk.
  • Voor het videeke (facultatief) Bladerdeeg in reepjes van 2 cm snijden, prikken en afbakken in oven

Dit recept was het winnende gerecht ind e finale van koken op kamp in 2014

winnaars koken op kamp 2014

Organisatie
Chiro Savio
Aantal personen: 
4
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kipfilet
6
snede
spek
schelletjes, gerookt spek, dun gesneden
50
gram
spinazie
verse spinazie
1
kippekruiden
200
gram
gehakt
1
ui
200
gram
champignons
1
ei
1
bechamelsaus
1
broccoli
1/8 broccoli per 4 personen!!
1
peterselie
30
gram
parmesan
30
gram
pijnboompitten
100
ml
olijfolie
2
teentje
look
1
liter
melk
bouillon
kippebouillon te binden met roux
1
kg
aardappelen
kies zacht kokende aardappelen
1
klontje
boter
nootmuskaat
200
gram
groene bonen
2
beschuiten