Schataardappels

Schataardappels

Bereidingstijd: 
45 minuten

Bereiding:

1. Oven voorverwarmen op 200°C, 45 minuten voordat je wil eten.
2. De aardappelen wassen, schillen, afspoelen. Water (met zout) aan de kook brengen, aardappelen toevoegen en gaar koken (20 minuten). De aardappelen afgieten en laten afkoelen.
3. Van de savooikool de grove buitenste bladeren losmaken, de kool afspoelen en in 4 snijden.1/4 deel in kleine stukjes snijden.
4. De wortels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden (0,5 cm).
5. De mozzarella laten uitlekken en eveneens in blokjes snijden (0,5 cm).
6. De kool en wortel gescheiden van elkaar in water koken en in een vergiet laten uitlekken.
7. De afgekoelde aardappelen in twee helften snijden met een koffielepeltje uithollen en naast elkaar in een vuurvaste schaal zetten.
8. De olie in een pan verhitten. De blokjes ham hierin krokant bakken.
9. De uitgeholde aardappelmassa in stukjes hakken en in een kom mengen met de wortel, kool, mozzarella en de gebakken ham. Met peper en zout op smaak brengen en de uitgeholde aardappelen met het mengsel vullen.
10. Los een bouillonblokje op in water.
11. De groentebouillon bij de aardappels gieten en de vuurvaste schaal in de voorverwarmde oven schuiven en  15 minuten laten bakken op 200°.

Kooktip

Aardappelen en groenten koken in weinig kokend water = Vitamines en mineralen behouden.
Kool en wortelen kunnen ook gegaard worden in de microgolf oven (2 min per +100g op 700 Watt).

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
8
- nvt -
aardappelen
middelgrote
160
gram
rauwe ham
snede voor blokjes
160
gram
savooikool
160
gram
wortelen
100
gram
mozarella
1
blokje
groentebouillon
2
eetlepel
olie
0
snuifje
peper
0
snuifje
zout
Materiaal
  • vuurvaste schaal
  • vergiet
  • snijplank
  • oven
  • mesje
  • kookpotten
  • kom
  • koekenpan
  • keukenpapier
  • eetlepel
  • dunschiller