Salade met prinsessenboontjes en appel

Salade met prinsessenboontjes en appel

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bereiding:

1. Snij de witte selder in zeer dunne schijfjes van ½ cm.
2. Snij de appel in kleine blokjes van +/- 1 cm.
3. Was de boontjes, maak ze proper door de uiteinden af te snijden.
4. Breng in een grote kookpot 500 ml liter water aan de kook, doe de boontjes in het kokend water en laat ze (ongeveer 10 minuten) gaar koken. Koel de boontjes af onder stromend water.
5. Vermeng de gekookte prinsessenboontjes, appel, selder en de slasaus.

Kooktip
- De boontjes kook je best in weinig water. Hoe minder water je gebruikt om de groenten te koken, hoe meer vitamines en mineralen behouden blijven.Wel opletten dat de boontjes dan niet aanbranden (tijdig kijken of er nog voldoende water in de kookpot is – eventueel wat toevoegen).
- De boontjes behouden hun mooie kleur door deksel op kookpot te laten + onmiddellijk af te spoelen met koud water.

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
6
stengel
witte selder
4
- nvt -
appels
800
gram
prinsessenboontjes
8
eetlepel
magere slasaus
bv. Effi 5%, Devos Lemmens dressing
Materiaal
  • snijplank
  • mesjes
  • grote kom