Appelcake

Appelcake

Bereidingstijd: 
55 minuten

Voorbereiding:

Zet alles klaar en weeg alles af.

Bereiding:

  1. Doe in de mengkom de zachte margarine, de gewone suiker en het pakje vanillesuiker. Roer met een menglepel (spatel of eetlepel) de boter en de suiker goed door elkaar.
  2. Breek de eieren één voor één en roer ze één voor één bij het mengsel.
  3. Zet de mixer met deegkneders/kloppers gedurende 2 minuten op middelhoge stand in het mengsel.
  4. Afwisselend bloem en melk onder het deeg mixen. Het deeg moet er uiteindelijk bleek en glad (dus geen korrels!) uitzien.
  5. Was en schil de 3 appels en snij ze in vier. Verwijder het klokhuis en snij de stukken appel in schijfjes van ongeveer 3 mm breed.
  6. Vul de papieren bakvormpjes met één eetlepel deeg.
  7. Leg een laag appelschijfjes op het deeg en bedek deze appelschijfjes weer met een laag deeg.
  8. Zet de vormpjes op een bakplaat in de oven en bak de cakejes 20 minuten op 200°C, in voorverwarmde oven. Prik met een breinaald in het deeg om te kijken of het deeg gaar is. Indien de breinaald moeilijk uit het deeg komt en er nog beslag aan kleeft, zijn de cakejes nog niet gaar. Best laat je ze dan nog 5 minuten in de oven. De cake is gaar als de breinaald er gemakkelijk terug uitkomt en er niets aan kleeft.
  9. Haal de vormpjes uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
  10. Als ze afgekoeld zijn, cakeje proeven met een glas gekoelde halfvolle melk.
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
300
gram
vloeibare margarine
Alpro/Becel bakken en braden
600
gram
kristalsuiker
2
zakje
vanillesuiker
1zakje = 20g
8
- nvt -
eieren
800
gram
bloem
2
zakje
bakpoeder
6
- nvt -
appels
350
ml
halfvolle melk
2
liter
halfvolle melk
om koel te drinken
Materiaal
  • weegschaal
  • snijplankjes
  • papieren bakvormpjes
  • pannenlikker
  • oven
  • mixer
  • mesjes
  • keukenpapier
  • houten spatel
  • grote mengkom
  • glazen
  • dunschiller
  • breinaald (of spies brochette)
  • 3 maatbekers
  • (taart)rooster