Jump to navigation
Mediaraven
Koken op kamp
Spelen
Regels
Helpdesk
Kampstagram
Inloggen
De ultieme gids
voor kampkoks
Inloggen
zoekterm
Schildpadjes
Schildpadjes
fruit
tussendoortje
Bereidingstijd:
30 minuten
Bereiding:
Was de appels en schil ze met de dunschiller.
Snij ze doormidden en snij met een aardappelmesje voorzichtig het halve klokhuis eruit.
Pak het blok kaas. Snij op een snijplank met een aardappelmesje het randje van de korsten af (1 mm)
Begin eerst met de kaas in de lengte in stroken van 1 cm te snijden, en snij vervolgens van deze stroken
telkens 1 cm zodat je uiteindelijk blokjes van 1 bij 1 cm krijgt. (16 blokjes voor 4 personen en 32 blokjes
voor 8 personen)
Prik vier blokjes kaas, als pootjes van de schildpad, aan de onderkant van iedere appelhelft.
Prik een druif als kop aan de voorkant en een halve augurk als staart aan de achterkant.
Schik de appels op een mooie schaal, als koppeltjes naast elkaar.
TIP:
Voorzie enekel druiven extra: zoveel als er kinderen mee koken.
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen:
8
Ingrediënten
Aantal
Maat
Ingrediënt
Opmerking
4
- nvt -
appel
4
- nvt -
augurkjes (zoet-zuur)
600
gram
jonge kaas
4
- nvt -
blauwe druiven
4
- nvt -
witte druiven
Materiaal
houten prikkertjes
mesjes
plankjes
dunschillers
grote schaal
Facebook Like
Tweet Widget
Google Plus One
Meer van dit
calecano
vegetarische scrambled eggs volkorenbrood
huzarensalade
aardappelsla
groentewraps
yoghurt vruchtenshake
sierlijke koud buffet: groentehapjes magere dipsaus bieslook
Zoek in 512 recepten
Recept toevoegen
Hoofdmenu
Home
Recepten
Tips
Kampmenu's
Video
Wedstrijd
Recept toevoegen
U bent hier
Home
›
Recepten
›
Schildpadjes ›
Hoofdmenu
Home