Gebakken appels met ijs en rozijntjes

Gebakken appels met ijs en rozijntjes

Bereidingstijd: 
0 minuten

Voorbereiding:

  • Was de appel.
  • Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.
  • Snij de appel in schijven van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Week de rozijntjes vooraf in water.

Bereiding:

  • Bak de appelschijven in boter.
  • Bestrooi met kaneel aan beide zijden.
  • Doe er dan donkere kandijsuiker op en laat even karameliseren.
  • Doe er de rozijntjes bij, nog even sudderen en klaar.
  • Opdienen met een bolletje vanilleijs.

Smullen maar!

Organisatie
Jeugd Rode Kruis Hamme
Aantal personen: 
2
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
stuk
appel
2
eetlepel
rozijnen
liefst donkere, voor de kleur
0
beetje
bakboter
0
naar smaak
kaneelpoeder
1
koffielepel
bruine kandijsuiker
0
- nvt -
vanille ijs
Materiaal
  • lepeltjes
  • ijslepel
  • bordjes of kommetjes
  • appelboor
  • aardappelmesje
  • 1 grote pan