Speelse kerrieballetjes in kokossaus

Speelse kerrieballetjes in kokossaus

Bereidingstijd: 
80 minuten

Voorbereiding:

- Snipper de uien fijn.
- Klop de eieren los met een vork.
- Meng het gehakt met de eieren, de fijngesnipperde uien, de verkruimelde beschuiten, het kerriepoeder en de tijm tot een gladde massa. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
- Rasp de wortelen grof.
- Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in gelijke blokjes en besprenkel met het citroensap.

Bereiding:

1. Kook de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
2. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes langs alle kanten goudbruin gedurende ± 5 min. Verlaag het vuur en laat verder bakken tot ze gaar zijn.
3. Doe de appelen, de rozijnen en de wortelen in een grote kookpot en overgiet met de sojasaus, de room en de kokosmelk. Laat 20 min. zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

Afwerking
Zet de balletjes met de rijst en de saus op de kamptafel.

Tip
Je kan dit gerecht vooraf klaarmaken en op het moment zelf hoef je enkel nog de balletjes op te warmen in de saus.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
varkensgehakt
3
kg
wortelen
15
- nvt -
appelen
dikke
3
- nvt -
citroenen
sap
5
- nvt -
uien
5
- nvt -
eieren
1
liter
room
2
kg
rijst
10
- nvt -
ronde beschuiten
250
gram
rozijnen
800
gram
kokosmelk
1
dl
sojasaus
1
eetlepel
olijfolie
5
eetlepel
kerriepoeder
2
eetlepel
tijm
0
- nvt -
peper en zout
Materiaal