Hamburgers met gebakken aardappeltjes en broccoli

Hamburgers met gebakken aardappeltjes en broccoli

Bereidingstijd: 
80 minuten

Voorbereiding:

 - Kook de aardappelen in de schil in lichtgezouten water gedurende 20 min. Giet af en snij de aardappelen in stukken.
- Plet de noten fijn. Dat gaat makkelijk in een plastic zakje met een deegrol of een glazen fles. Meng de nootjes met het paneermeel en kruid met peper en zout.
- Klop de eieren los met een vork.
 

Bereiding:

 1. Plaats de aardappelstukjes in een ovenschotel, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de aardappeltjes krokant gedurende 30 min. in een oven op 180°C.
2. Kook ondertussen de broccoli gaar in een lichtgezouten water gedurende 15 min. Giet af.
3. Dompel de hamburgers in de losgeklopte eitjes en in het paneermeelmengsel. Schud het overtollige paneermeel af. Bak de hamburgers in olijfolie op een matig vuurtje gedurende 7 min. aan elke kant.
4. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren tot je een gebonden saus krijgt. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet de saus over de broccoli.

Afwerking
Verdeel de hamburgers over de borden en serveer er de aardappelen en de broccoli bij.

Tip
Je kan de overschot van de aardappelen van vorige dagen bijhouden of de dag voordien dubbel zoveel aardappelen koken.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be


 

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
25
- nvt -
hamburgers
4
kg
aardappelen
4
kg
broccoli
200
gram
noten
mengeling
10
eetlepel
paneermeel
10
eetlepel
bloem
3
liter
melk
4
- nvt -
eieren
1
dl
olijfolie
10
eetlepel
boter
0
- nvt -
nootmuskaat
0
- nvt -
peper en zout
Materiaal