Zomerse pastasalade met worst

Zomerse pastasalade met worst

Bereidingstijd: 
50 minuten

Voorbereiding:

- Ontpit de tomaten en snij in blokjes.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Scheur de blaadjes basilicum en rucola.

Bereiding:

1. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
2. Gril ondertussen de boerenworsten op een matig warme barbecue en snij in schijfjes van 1 cm dik.
3. Giet de penne af en meng er de schijfjes worst onder samen met de blokjes tomaat, de lenteuitjes, het basilicum en de rucola.
4. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout en meng goed.

Afwerking
Je kan deze pastasalade als hoofd- of met de barbecuecolli (12 personen) uit de Colruyt-beenhouwerij serveren (€ 2,95 p.p.). Ontdek ook 2 bijgerechten op www.colruyt.be.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
20
- nvt -
boerenworsten
10
- nvt -
tomaten
200
gram
rucola
2
bosje
lente-uitjes
2
plantje
basilicum
1
kg
penne
6
eetlepel
olijfolie
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal