Penne met groenten en mosterdcrème met sinaasappel

Penne met groenten en mosterdcrème met sinaasappel

Bereidingstijd: 
50 minuten

Voorbereiding:

- Verdeel de broccoli’s in roosjes.
- Snij de preistengels in fijne ringen.
- Meng de room met het sap van de sinaasappelen en de mosterd. Kruid met peper en zout.
- Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

Bereiding:

1. Kook de broccoliroosjes 3 à 4 min. in lichtgezouten water. Haal ze uit het water met een schuimspaan en hou ze warm. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de penne (kooktijd: zie verpakking).
2. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen gedurende 10 min.
3. Giet de pasta af en laat uitlekken. Meng met de preiringen. Voeg er ook de broccoliroosjes en de mosterdroom aan toe. Verwarm alles nog eens enkele minuten. Kruid met peper en zout.

Afwerking
Versier de penne met enkele geroosterde pijnboompitten.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
8
- nvt -
preistengels
5
- nvt -
broccoli's
2
- nvt -
sap van sinaasappelen
6
dl
room
2
kg
penne
250
gram
pijnboompitten
3
eetlepel
mosterd
grof gemalen
3
eetlepel
olijfolie
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal