Aardappelburgers met kaas, ajuin of spek

Aardappelburgers met kaas, ajuin of spek

Bereidingstijd: 
60 minuten

Bereiding:

  • kook de aardappel en maak ze fijn, klop de puree met de eieren en melk en werk er de bloem door
  • kneed het deeg zodat het goed stevig wordt
  • werk er kaas, ajuin of spek onder en vorm koeken ter grootte van een hamburger
  • bak de burgers in vetstof mooi bruin


Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
aardappelen
5
dl
halvolle melk
8
- nvt -
eieren
6
eetlepel
bloem
100
gram
gemalen kaas
of 300g gestoofde ajuin of 300g gebakken spek
Materiaal