Gestoofde aardappelen met spek

Gestoofde aardappelen met spek

Bereidingstijd: 
0 minuten

Bereiding:

  • snij het spek in reepjes en bak het in een pan
  • doe de gesneden ajuin erbij en laat samen gaar stoven
  • meng de geschilde, in stukken gesneden aardappelen eronder
  • overgiet met water en doe de kruiden erbij
  • laat een half uur koken
  • doe de melk erbij en laat al roerend koken


Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
aardappelen
4
- nvt -
ajuinen
200
gram
spek
5
dl
halvolle melk
5
dl
water
0
naar smaak
kruiden naar smaak (tijm, laurier, zwarte peper)
0
naar smaak
kruidnagels
Materiaal
  • snijplank