- Maak het pannenkoekendeeg: mix de bloem met 3/5 van de eieren, de melk, 3/5 van de gewone suiker en de vanillesuiker. Zorg ervoor dat het beslag vloeibaar is. Dek de kom af met een vochtige doek en laat minstens 1 uur rusten op kamertemperatuur.
- Scheid de eieren (2/5) voor de chocolademascarpone en klop de eiwitten stijf.
Bereiding:
+ baktijd van de pannenkoeken
1. Laat ongeveer 1 koffielepel boter smelten in de steelpan en bak er de pannenkoeken in. Zorg dat de pan heel heet is voor je er het deeg in schept.
2. Klop de eigelen met de rest van de suiker tot het beslag wit kleurt. Meng er de mascarpone en de choco onder.
3. Roer er voorzichtig het eiwit onder.
4. Smeer 2 à 3 eetlepel chocolademascarpone op de pannenkoeken en rol ze op. Plaats op een grote schotel en laat opstijven in de koelkast.
Afwerking
Serveer de gevulde pannenkoeken als vieruurtje uit het vuistje of snij in meerdere stukken en verdeel over de borden met wat fruitsalade.