koantjesseisse mé neiken en salla en toatjes (vrij vertaald: Kaantjessaus met een eitje en gekookte aardappelen)

koantjesseisse mé neiken en salla en toatjes (vrij vertaald: Kaantjessaus met een eitje en gekookte aardappelen)

Bereidingstijd: 
4 200 minuten

Voorbereiding:

  1. Kuis de sla, ontdoe van de nerven en breek in stukken (niet versbijden want dan plet je de sla).
  2. kook de eieren nioet te iets meer dan zacht, afkoelen en pellen.
  3. aardappelen schillen, wassen & in stukken snijden
  4. de ajuin fijn versnijden

Bereiding:

  1. kook de aardappelen zacht
  2. ondertussen stoof de ui tot deze mooi bruin is
  3. bak in een andere grote braadpan het spek aan kruiden met peper(let op! gebruik geen extra vetsstof!) laat het spek als het ware aankoeken aan de pan tot deze bruin en krokant (dat zijn dan koantjes of kaantjes zoals in de volksmond word gezegd)  is  (let op! niet bang zijn als het een beetje aanbrandt, dat is de bedoeling). blussen met het azijn en met houten platte spatel het aanbaksel los steken, water toevoegen en de gebakken ajuin, laten opkoken en binden met een touw of maîzena tot je een mooie dikke gladde saus hebt..

KOOKTIP:

  1. De saus is dus zurig door de azijn, begin eerst met wat minder azijn, daarna kan je nog altijd erbij doen.
  2. geen extra zout gebruiken daar het spek al gezouten is

SERVEERTIP:

  1. voor elk een handje sla, een eitje en gekookte aardappelen, daarover dresseer de koantjesseisse en een klets mayonaise.
  2. laat ze er zelf een papje van maken en smullen maar!!!!!!!!!!!!!!
Organisatie
Chiro Waarschoot
Aantal personen: 
70
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
6
krop
sla
70
stuk
ei
6
kg
gezouten spekreepjes
0
snuifje
peper en zout
5
dl
azijn
0
- nvt -
maizena
3
liter
water
3
kg
ajuin
10
kg
gekookte aardappelen(rest)
0
- nvt -
mayonaise
Materiaal
  • basismateriaaal