slasoep met parels

slasoep met parels

Bereidingstijd: 
70 minuten

Voorbereiding:

 maak uw ajuin proper en snij deze grof 

maak uw sla los van de krop en was deze 1 maal en daarna terug int water zetten enkel de slechte bladeren dienen te worden verwijderd de narven niet.

Bereiding:

 neem een kookpot en doe er wa bakboter laat deze smelten en sltoof de uien glazig.

doe er de boullionblokjes bij en dan de sla rechtstreeks uit het water.

doe er nog een circa 1 liter water bij en laten koken . na 15 koken mixen met de mixer en terug opzetten tot het kookpunt en dan uwe tabioca toevoegen. deze al roerend 5 min. laten meekoken en afwerken met wat peterselie en klaar is de soep . kruiden naar smaak  doet iedereen voor zichzelf. 

 extra extra 

je kan er nog een potje smeerkaas bijvoegen  en eventueel soepballekes

 ook erwtjes erbij doen is lekker hebben ze mij verteld maar zelf nog nooit gedaan

smakelijk 

Organisatie
Chiro Sint-Maria Turnhout
Aantal personen: 
4
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
stuk
uien
1
krop
sla
50
gram
bakboter
75
gram
tabioca
5
gram
gedroogde peterselie
2
stuk
boullionblokjes
1
snuifje
peper en zout muskaatnoot
Materiaal
  • staafmixer
  • snijplank
  • pollepel
  • houten lepel
  • aardappelmesje
  • 1 kookpot