snelle videe

snelle videe

Bereidingstijd: 
50 minuten

Voorbereiding:

 zet het water en de boullionblokjes op het vuur en rol soepballekes van uw gehakt en kook deze af tot ze gaar zijn .en haal deze eruit.

doe de  gebraden kippen of  snij  de stukken kipfilet in stukken  van een 1 cm  ongeveer.

 doe uw blik champions open en spoel deze met water

Bereiding:

 maak van uw boter en bloem ne roux als deze klaar is giet je je boullion erbij en begin je te kloppen tot de sous kookt even laten doorkoken voor de bloemsmaak te laten weggaan.

voeg de ballekes , de kip en de uitgelekte champions erbij kruid alles af en uwe videe is klaar

idiaal voor bij croque of met nen boterham of frietjes.

je kan erook nog wa citroen sap aan toevoegen om de viddee een frisse toets te geven.

Organisatie
Chiro Sint-Maria Turnhout
Aantal personen: 
4
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
stuk
gebraden kip
1
blik
champignons
250
gram
gehakt
160
gram
bakboter
200
gram
bloem
2
liter
water
1
blokje
kippenbouillon
1
snuifje
peper en zout en muskaatnoot
Materiaal
  • 2 grote pot
  • klopper
  • houten spatel
  • blikopener
  • schuimspaan