Tomaatjes met wilde kruidenkwark

Tomaatjes met wilde kruidenkwark

Bereidingstijd: 
20 minuten

Bereiding:

Voor de kruiden:

bieslook, kervel, roomse kervel, peterselie, citroenmelisse, tuinkers, dille, Oost–Indische kers, zuring, daslook, look–zonder–look, zevenblad, kleine veldkers,...

Gebruik de kruiden die je kunt vinden (in de winkel, in de tuin of in het veld). Was de kruiden en verwijder eventuele hardere stengels of bladnerven. Hak de kruiden fijn en meng ze door de kwark. Smeren maar! Snijd een kapje van de tomaatjes (laat het steeltje eraan). Haal er met een scherp lepeltje wat van de zaadjes uit en schep wat kwark in het tomaatje, zet de kapjes er weer op.

Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
100
gram
kwark
5
eetlepel
gehakte verse kruiden
zie bereiding
20
- nvt -
kersttomaatjes
Materiaal
  • grote kom