Kalkoen in de wok met mie

Kalkoen in de wok met mie

Bereidingstijd: 
60 minuten

Bereiding:

1. Snij de paprika’s doormidden. Haal de zaadjes er uit en verwijder het kroontje. Spoel af onder de kraan.
2. Spoel de sojascheuten af en laat ze goed uitlekken.
3. Borstel de champignons proper.
4. Neem enkele stengels van de selder. Doe de bladeren eraf en was de stengels onder de kraan.
5. Snij de paprika’s en de worteltjes in dunne lange slierten van ongeveer 5 cm.
6. Snij de selder in dunne schijfjes (2 mm).
7. Snij de kalkoenfilet in kleine blokjes (1x1 cm).
8. Verhit olie in de wok. Roerbak de kalkoen en leg ze daarna uit de wok.
9. Roerbak de wokgroenten.
10. Maak ondertussen de mie klaar. Kook volgens de verpakking.
11. Wanneer de wokgroenten beetgaar zijn, doe je het vlees erbij. Breng op smaak met de oestersaus en
sojasaus, naar wens kunnen er tevens andere kruiden en sauzen gebruikt worden om het gerecht meer op
persoonlijke smaak te brengen.
12. Roer als laatste de mie door het gerecht en dien op. Smakelijk!


Kan met stokjes gegeten worden!


Kooktip
" Afzonderlijke mesjes en snijplankjes gebruiken voor de kalkoen (of eerst goed afwassen alvorens ermee verder te werken).
" Ook handen goed wassen na contact met vlees.

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
800
gram
kalkoenfilet
2
- nvt -
rode paprika's
2
- nvt -
gele paprika's
200
gram
sojascheuten
500
gram
champignons
400
gram
wortels
200
gram
witte selder
2
eetlepel
sojasaus
800
gram
mie
4
eetlepel
olijfolie
0
- nvt -
oestersaus
naar smaak
Materiaal
  • wok of grote pan
  • vergiet
  • snijplankjes
  • mesjes
  • kookpot
  • borsteltje