Kerriesaus

Kerriesaus

Bereidingstijd: 
15 minuten

Bereiding:

  • snij de ajuin fijn en laat stoven in de vetstof
  • doe de kerriepoeder erbij en laat even meestoven
  • doe in een keer al de bloem erbij en blijf roeren tot de vetstof alle bloem opgeslorpt heeft
  • giet beetje bij beetje melk en bouillon erbij en laat tussendoor steeds doorkoken, flink  roeren

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
80
gram
vetstof
100
gram
bloem
5
dl
halfvolle melk
5
dl
bouillon
of water
1
- nvt -
ajuin
2
koffielepel
kerriepoeder
Materiaal
  • snijplank
  • kookpan
  • houten lepel
  • groentemes