Stoofvlees met lekker veel groenten

Stoofvlees met lekker veel groenten

Bereidingstijd: 
75 minuten

Voorbereiding:

- Snij de ui en prei grof.
- Snij de courgette in stukken. 

Bereiding:

1. Bak het gerookte spek kort in een pan met antikleeflaag zonder vetstof.
2. Kruid de bloem met peper en zout. Wentel de stukken vlees erdoor en schud de overtollige bloem af.
3. Smelt de boter in een grote kookpot, voeg beetje bij beetje het vlees toe en bak aan alle kanten bruin.
4. Voeg de grofgesneden uien en de gepelde tomaten toe. Overgiet met het water.
5. Kruid met de basilicum en de tijm en roer er de vleesbouillonpasta onder. Dek af en laat gedurende 1u zachtjes gaar worden.
6. Voeg de stukken prei en courgette en het gebakken spek toe en laat nog 30 min. verder gaar worden. Voeg eventueel wat water toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

Afwerking
Dien op met riscone (Griekse rijstvormige pasta).

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
5
kg
varkensstoofvlees
750
gram
gerookt spek
1
kg
ajuin
4
- nvt -
courgettes
3
kg
gepelde tomaten
6
- nvt -
preistengels
4
eetlepel
bloem
4
eetlepel
vleesbouillon
pasta
2
liter
water
3
eetlepel
basilicum
3
eetlepel
tijm
0
- nvt -
peper en zout
Materiaal