Varkensbrochettes met groentecouscous

Varkensbrochettes met groentecouscous

Bereidingstijd: 
30 minuten

Voorbereiding:

 - Snij het varkensgebraad in gelijke blokjes. Meng met de sojasaus, de tijm en de blaadjes laurier en zet 2 u. koel weg. Verdeel de blokjes varkensgebraad over een 20-tal spiesen.
- Snij de bloemkolen in kleine roosjes.
- Rasp de wortelen met een grove rasp.
- Snipper de uien fijn.
- Laat de rozijnen weken in het appelsap.

Bereiding:

1. Verhit ± 1 dl olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de bloemkoolroosjes en de geraspte wortelen toe en giet er de groentebouillon over. Laat ± 15 min. garen en giet af.
2. Doe het tarwegriesmeel in een grote kom en overgiet met de hete kippenbouillon. Laat 10 min. zwellen en roer af en toe om.
3. Roer er de gekookte groenten en de rozijnen onder en kruid met peper en zout.
4. Verhit 1 dl olijfolie in een braadpan en bak de brochettes ± 5 min. aan elke kant.

Afwerking
Dien de brochettes op met de groentecouscous.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
varkensgebraad
3
- nvt -
bloemkolen
10
- nvt -
wortelen
4
- nvt -
uien
2
kg
tarwegriesmeel
2
liter
kippenbouillon
4 blokjes opgelost in 2L heet water
5
dl
groentebouillon
1 blokje opgelost in 5dl heet water
250
gram
rozijnen
2
dl
ongesuikerd appelsap
2
dl
olijfolie
1
dl
sojasaus
4
blaadje
laurier
2
eetlepel
tijm
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal