Schelvis op z'n Spaans

Schelvis op z'n Spaans

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

- Laat de stukken schelvis oppervlakkig ontdooien zodat u ze in stukken kan snijden.
- Laat de inktvisringen ontdooien en dep goed droog.
- Snij de preien in de lengte doormidden en vervolgens in fijne reepjes van 1/2 cm (met een beetje groen erbij).
- Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in stukjes.
- Snipper de knoflookteentjes fijn.
- Snij de chorizo in schijfjes van 1/2 cm dik.

Bereiding:

1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de inktvisringen langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de chorizoschijfjes toe en bak nog 5 min. Meng goed dooreen. Haal de ingrediënten met een schuimspaan uit de kookpot en zet opzij.
2. Doe het fijngesnipperde knoflook en de preistukjes in dezelfde kookpot. Voeg de lichte room en de mosterd toe en kruid met peper en zout.
3. Verdeel de stukken schelvis over de prei en laat ± 25 min. op een zacht vuur sudderen. De prei moet zacht zijn.
4. Roer er de inktvisbereiding en de tomatenblokjes onder. Kruid naar smaak en warm nog even op.

Afwerking
Verdeel de vis en de prei over de borden en dien op met aardappelpuree.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
schelvis 'filet pur'
diepvries
500
gram
inktvisringen
diepvries
225
gram
chorizo
12
- nvt -
preien
6
- nvt -
tomaten
4
teentje
knoflook
8
dl
lichte room
4
eetlepel
mosterd
grof gemalen
1
dl
olijfolie
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal