Zoeken

Fruitontbijt

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Rooster de pitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur. Snij de muntblaadjes in dunne reepjes. Snij de geschilde kiwi en de appels (met de schil) in stukjes. Halveer en ontpit de druiven indien je dat wenst. Meng fruit,...

Vruchten met muesli en yoghurt

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Pel de noten en hak ze eventueel fijn. Snij de perziken in schijfjes. Meng alle ingrediënten. Tip: Leg de noten in een handdoek en sla er met een hard voorwerp op, zo krijg je ze eenvoudig fijner. Variant: wil je dit recept serveren in de...

Warme appelschijven met cruesli

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Snij de appels in vier, verwijder het klokhuis en snij dan in schijfjes. Verhit de olie en bak de appels op een matig vuur goudbruin. Bestrooi ze met kaneel. Leg op elk bord enkele appelschijven, cruesli en een lepel zure room of kwark.

Vruchten met muesli en yoghurt

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Variant: wil je dit recept serveren in de herfst of in de winter? Kies dan voor appels en peren. Raadpleeg de fruitkalender die je in deze map vind voor het aanbod per seizoen.

Rabarbermoes met cruesli

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Maak de rabarber schoon (wassen, niet schillen). Snij de rabarber en abrikozen in stukjes. Breng de rabarber met de abrikozen in een bodempje (!) water aan de kook. Laat zachtjes gaar koken. Zoet zo nodig bij. Schep de rabarbermoes in 20...

Muesli met verse tarwekiemen

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Rasp de appels grof. Meng yoghurt, appels en muesli en verdeel dit in 20 porties. Zoet eventueel met appeldiksap. Bestrooi met de kiemen.

Havervlokkenpap

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Breng vlokken en melk zachtjes aan de kook. Laat gaar worden op een zacht vuur (kooktijd 20 minuten). Roer af en toe. Roer de krenten en honing of rietsuiker door de gare pap. Serveer warm of koud. Variant: deze pap kan je ook bereiden...

Pannenkoekjes of flensjes

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Goed voor ongeveer 40 flensjes. Dunne pannenkoekjes worden ook wel ‘flensjes' genoemd. Het beslag mag vloeibaarder zijn dan bij stevige pannenkoeken. Klop de eieren los en voeg het meel, eventueel het wijnsteenbakpoeder, de melk en het...

Verloren brood

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Meng de eieren, suiker en melk in een kom. Doop de sneden brood in dit mengsel. Smelt de boter in de pan en bak hierin de sneden goudbruin. Beleg met suiker, jam of stroop. Variant: hartige wentelteefjes. Laat de suiker weg en doe er...

Havermoutvanillepap

Bereidingstijd: 
15 minuten
Type: 
Voorbereiding: De havermout zet je de avond ervoor in water, gewoon een kom met de havermout erin en juist oversopt met water, zodat de volgende morgen de havermout het water heeft opgeslorpt en zacht is. Bereiding: 's Morgens breng je de melk aan...

Pagina's