Augustus 2015

Augustus 2015

Maand
augustus, 2015

Hoogzomer dus groenten en fruit in alle smaken en kleuren. Tomaten en courgettes op kop!

Zoek in de buurt van je kampplaats een boer die je verse ingrediënten kan leveren. Voor een dagje wieden of andere hulp kan je zelfs een fikse korting krijgen! Hier vind je adresjes in je buurt. Laat geen eten verloren gaan!

De rijstkroketjes maak je makkelijk van een overschot rijst en aardappelen. Je hoeft er dus geen nieuwe te koken. Restjes groenten worden de dag nadien ook een prima broodbelegje: mixen en mengen wat mayonaise en kruiden is meestal al genoeg voor een heerlijke spread. 

Het kampmenu wordt elke maand evenwichtig samengesteld door Velt vzw.

TijdstipRecept
Ontbijt

Vruchten met muesli en yoghurt

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:Pel de noten en hak ze eventueel fijn. Snij de perziken in schijfjes. Meng alle ingrediënten.

Tip: Leg de noten in een handdoek en sla er met een hard voorwerp op, zo...

Middagmaal

La souppa tomata de mama di kampa

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:

soepgroenten snijden in kleine stukjes aanstoven

Middagmaal

Pittig groentebeleg

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller de aardappelen gaar zullen zijn. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Snij de groenten in kleine...
Vieruurtje

Fruitspiesjes met kwarksaus

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:

Snijd het fruit in hapklare stukjes en rijg het aan de houten stokjes. Maak de fruitspiesjes kort voor het serveren of leg ze in een lage schaal in wat vruchtensap zodat ze hun kleur...

Vijfde maaltijd

Rijstkroketjes met kerrie

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Kook de rijst. Schrob de aardappelen intussen schoon en kook ze in de schil. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui. pel de gare aardappelen, laat ze enigzins afkoelen...
Vijfde maaltijd

Fetasaus

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:mix de feta samen met 1 eetlepel yoghurt.
Bereiding:meng alles.