Kampmenu april 2016

Kampmenu april 2016

Maand
april, 2016

Tjongejonge wat is het koud deze lente. Maar niet getreurd: in de kamppotten maken we het  lekker warm.

In april valt niet veel oogst te rapen maar er is wel al bloemkool en rabarber. Champignons zijn er het hele jaar door en met een eitje smaakt dat altijd! Als het regent, houden we lekker een baknamiddag en maken een feestcake! Ons oud brood wordt ‘s avonds dan weer een heerlijke broodpudding.

Met dit menu kunnen we wel weer tegen een stootje. 

TijdstipRecept
Ontbijt

Rabarbermoes met cruesli

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:Maak de rabarber schoon (wassen, niet schillen). Snij de rabarber en abrikozen in stukjes. Breng de rabarber met de abrikozen in een bodempje (!) water aan de kook. Laat zachtjes gaar koken...
Middagmaal

Rijst met champignons en ei

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Voorbereiding:

Snij de champignons in stukjes

Tussendoortje

Marmercake

Organisatie: 
Scouts Meerdaal Haasrode
Bereiding:Laat de oven voorverwarmen op 175°C.
Neem een grote kom en doe er de boter in. Voeg de juiste hoeveelheid suiker bij.Scheid eiwit en eigeel: het eigeel moet bij het mengsel, het eiwit...
Avondmaal

Kampkip met bloemkool en gebakken aardappelen

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Voorbereiding:

- Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar in licht gezouten water gedurende ± 35 min. Giet af en zet opzij.
- Snij de bloemkolen in roosjes en de kerstomaatjes in 2...

Vijfde maaltijd

Zelfgemaakte broodpudding

Organisatie: 
Chiro Nele Ardooie
Bereiding:

Doe het brood in kleine stukken. Warm de melk op met de suiker juist tot onder het kookpunt. Giet dit over het brood en laat enkele minuten weken. Plet het geweekt brood met een vork of...