Kampmenu maart 2016

Kampmenu maart 2016

Maand
maart, 2016

De zon geeft al iets meer warmte. Het wordt weer tijd om op avontuur te gaan in bos en veld. We smullen deze maand weer van wat de natuur ons te bieden heeft: Rodebietjes, rabarber, champignons en spinazie zorgen voor een regenboog aan groenten en dus evenveel vitaminen om de lente goedgemutst tegemoet te gaan. En ons oud brood gaat niet verloren maar wordt een heerlijke stapel pannenkoeken! En wie is er nu niet helemaal dol op vol-au-vent! Met de dagen zonder vlees kan je de veggie variant eens proberen met tofu ipv kip!

TijdstipRecept
Ontbijt

Oudbroodpannekoeken

Organisatie: 
AKABE Scouts 't Kruierke Balen
Voorbereiding:

oud brood fijn maken - melk bijvoegen -mixen - enkele eitjes, suiker en vanillebloem toevoegen en mixen tot je een homogeen deeg krijgt

Middagmaal

Veggiepita met rauwkost

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Voorbereiding:

- Snij de rode bieten in blokjes.
- Rasp de wortelen.
- Hak de platte peterselie fijn.
- Snipper de lente-uitjes fijn.

Tussendoortje

Rabarber- appelcompote, vanilleyoghurt en crumble van speculaas

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Bereiding:

De rabarberstengels mogen ontdaan worden van de vezelige buitenlaag. De beste manier om dat te doen is met een dunschiller. Soms lukt het om de vezels bovenaan een beetje in te snijden...

Avondmaal

Vidévulling

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Avondmaal

Gebakken aardappelen

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bereiding:

1. schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes

Vijfde maaltijd

Spinazie- of waterkerssoep

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bereiding:stoof de grof gesneden ajuin en prei in de vetstof, doe bloem erbij en roer goed doe ineens al het water en bouillon erbij en laat gaarkoken was de spinazie of waterkers grondig...