April 2013

April 2013

Maand
april, 2013

Zolang we de warmte nog niet echt voelen, zorgen we nog voor stevig kost. Gerechten die ons nog even kunnen verwarmen tijdens de redelijk koude dagen/nachten. Een stevig ontbijt, ’s middags een eibereiding en ’s avonds een lekkere stoemp. Klaar voor de overgang van winter naar lente! Want in mei beginnen we met de salades en is het tijd voor lichtere gerechten.

(Het kampmenu wordt elke maand evenwichtig samengesteld door Velt vzw)

TijdstipRecept
Ontbijt

Havervlokkenpap

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:

Breng vlokken en melk zachtjes aan de kook. Laat gaar worden op een zacht vuur (kooktijd 20 minuten). Roer af en toe. Roer de krenten en honing of rietsuiker door de gare...

Middagmaal

Malse eiersalade

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:

Kook de eieren hard in 9 minuten. Hak intussen de komkommers, augurken, uien, dille en peterselie fijn en doe ze in de grote kom. Koel de eieren af onder koud...

Tussendoortje

Fruitwafels

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:De margarine zacht roeren met het water, de suiker en het ei. Daarna de bloem eronder mengen. De appel schillen en in hele kleine stukjes snijden (2 x 2 mm). Tenslotte de...
Avondmaal

Lichte lentesoep

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:Schil de wortel met een dunschiller. Maak de prei proper door er de buitenste bladeren, het voetje en de bovenste toppen van de groene bladeren af te snijden en vervolgens de prei in de...
Avondmaal

Gekruide balletjes met stoemp

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Voorbereiding:

 - Snij de wortelen, rapen, uien en aardappelen in grove stukken.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Snipper de peterselie fijn.

Avondmaal

Rijst met abrikozensaus

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bereiding:Breng de melk met de vetstof aan de kook Doe de rijst erbij en laat koken op een zeer laag vuurtje gedurende 40 à 50 minuten Zodra de rijst gaar is mag de suiker erbij en dan pas...
Vijfde maaltijd

Kaaskoekjes

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bereiding:Vermeng alle ingrediënten en kneed tot een vast deeg vorm er koekjes van rol de koekjes in sesamzaad bak in een pan in voldoende olie