Kampmenu februari 2016

Kampmenu februari 2016

Maand
februari, 2016

De dagen worden langer maar het weer is onstuimig dus we hebben nog steeds nood aan winterkost. Wist je dat 2016 het jaar van de peulvrucht is? Om dat te vieren staat er een heerlijke linzensoep op het menu! Peulvruchten zijn makkelijke, goedkope en heel gezonde vleesvervangers dus een prima idee voor de dagen zonder vlees! Verder gaan we aan de slag met lekkere wintergroentjes en verwerken onze restjes oud brood tot pannenkoeken. Als dat geen feest is!

Het kampmenu wordt elke maand evenwichtig samengesteld door Velt vzw.

TijdstipRecept
Ontbijt

Vegetarische scrambled eggs met volkorenbrood

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:Neem het blok kaas, snij op een snijplankje met een mesje de korsten eraf (1 mm) en snij de kaas in blokjes van 1 cm op 1 cm. Neem de eieren, tik ze even tegen een scherpe rand van de...
Middagmaal

Linzensoep

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Voorbereiding:

Was de linzen en laat ze 1 nacht weken( het water moet 2 cm boven de linzen staan)

Middagmaal

Haverburgers met worteltjes

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Laat de haver 5 minuten weken in 4 kopjes water. Rasp de wortels fijn, snij de ui fijn en stoof ze aan.
Bereiding:Meng alle ingrediënten en voeg kruiden naar smaak toe. vorm met...
Tussendoortje

Warme appelschijven met cruesli

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:Snij de appels in vier, verwijder het klokhuis en snij dan in schijfjes. Verhit de olie en bak de appels op een matig vuur goudbruin. Bestrooi ze met kaneel. Leg op elk bord enkele...
Avondmaal

Schataardappels

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:

1. Oven voorverwarmen op 200°C, 45 minuten voordat je wil eten.
2. De aardappelen wassen, schillen, afspoelen. Water (met zout) aan de kook brengen, aardappelen toevoegen en gaar...

Vijfde maaltijd

Oudbroodpannekoeken

Organisatie: 
AKABE Scouts 't Kruierke Balen
Voorbereiding:

oud brood fijn maken - melk bijvoegen -mixen - enkele eitjes, suiker en vanillebloem toevoegen en mixen tot je een homogeen deeg krijgt