Kampmenu Juni 2017

Kampmenu Juni 2017

Maand
juni, 2017

Juni, de laatste maand voor de start van de zomervakantie. Nog een veel energie nodig om het schooljaar in schoonheid te eindigen. Welke groenten kunnen we nog met een gerust geweten eten en welke groenten zijn vanaf juni beschikbaar? Doperwten en asperges behoren tot de eerste categorie, de eerste tomaatjes (als de zon haar best heeft gedaan), venkel en broccoli zijn enkele groenten die hun intrede maken. We starten de dag met een ontbijt van cruesli met rabarber. Rabarber kunnen we nog tot de start van de zomer zonder problemen lekker opsmikkelen. ‘S middags staan er lekkere lente smosjes te wachten op ons. Als tussendoortje eten we boekweitpannenkoeken die we upgraden met zelfgemaakte jam, honing, vruchtenstroop, chocolade saus, … Als avondmaaltijd trekken we een bouillon van kip voor kippensoep en verwerken we nadien de kip in een gerechtje met kokosmelk en bloemkool, heerlijk!

TijdstipRecept
Ontbijt

Rabarbermoes met cruesli

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:Maak de rabarber schoon (wassen, niet schillen). Snij de rabarber en abrikozen in stukjes. Breng de rabarber met de abrikozen in een bodempje (!) water aan de kook. Laat zachtjes gaar koken...
Middagmaal

Lenteslaatje van radijsjes

Bereiding:

Snijd de radijsjes in schijfjes.

Middagmaal

Zijden choco

Bereiding:

Smelt de chocolade met met het kokosvet au bain marie.

Tussendoortje

Boekweitpannenkoek

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bereiding:Doe de bloem en het meel in een grote kom Maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren in Roer van binnen naar buiten toe Doe er beetje bij beetje de melk bij, klop flink...
Avondmaal

Kippensoep

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Voorbereiding:

Bouillon laten trekken op een laag vuurtje, zonder deksel, tot de kip gaar is.

Avondmaal

Lekkele Chilo Kip

Organisatie: 
Chiro Pimpernel
Voorbereiding:


 

Vijfde maaltijd

Bedorven pap (op grootmoeders wijze)

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Michiel de Ruyter
Voorbereiding:

Zet alle ingredienten binnen bereik.